competitie 2021
zodra meer bekend is over het wel of niet doorgaan van de competitie 2021 lees je dat hier.
 

 

 

Laddercompetitie: De laddercompetitie ligt momenteel stil ivm de corona maatregelen.

Voor actuele standen klik: hier

 Spelregels:

LADDERCOMPETITIE

 1. De laddercompetitie is in piramidevorm (wedstrijden winnen= hoger op de ladder)
 2. Geheel bovenaan is trede 1 met 1 dubbel, daaronder trede 2 met 2 dubbels, daaronder trede 3 etc.
 3. De sterkste dubbels beginnen onderaan, de zwakste bovenaan, de ranking van de KNLTB bepaalt dit
 4. Je mag alleen dubbels in de trede direct boven je uitdagen, dus niet van dezelfde trede of een lager gelegen trede.
 5. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verhangen van je label, die je bij aanvang van de TC gekregen hebt.
 6. Als de uitdager wint, dan wisselt deze met de plek op de hoger gelegen trede waar de uitgedaagde staat. Wint de uitgedaagde, dan verandert er niks.
 7. Je mag niet 2x achter elkaar tegen eenzelfde dubbel spelen.
 8. De uitgedaagde moet binnen 14 dagen een datum afspreken en de partij ook daadwerkelijk gespeeld hebben. Tijdens een vakantie-periode kan het dus gebeuren dat een dubbel niet kan spelen en wordt dan na 2 weken een trede lager gehangen en bij thuiskomst kan de uitdaging weer opgepakt worden. Speel je niet binnen de afgesproken periode, dan heeft de uitdager gewonnen en mag van plaats verwisselen met de uitgedaagde. Je kunt overdag spelen en ’s avonds.
 9. Je kunt maar 1 wedstrijd per keer afspreken.
 10. Na elke wedstrijd veranderen de posities in de ladder en dus ook wie je uit mag dagen.
 11. Vergeet niet de stand door te geven aan de TC. Je hebt hiervoor de 06-nummers via de mail gekregen, waarnaar je de uitslag moet whatsappen, direct na het spelen.
 12. Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets met een derde set als super- tiebreak (tot de 10) en bij een game geldt, dat bij deuce om het winnende punt wordt gestreden.  
 13. De deelname is gratis.
 14. Er wordt wel van jullie verwacht dat je heel geregeld kan spelen, want anders wordt het een klus om met z'n vieren een datum te plannen.
 15. De inschrijving gebeurt via de mail: leden met een ranking van 5 tot 7,5 zitten in poule A en kunnen mailen naar Kees van Reenen reenen50@ziggo.nl  Leden met een ranking van 7,5 en hoger zitten in poule B en kunnen mailen naar Mariëtte Blouw blouw@gmail.com
 16. Bij de inschrijving vermeld je je naam, emailadres, 06 nummer, bondsnummer en je ranking (dit kun je allemaal vinden op je KNLTB app)
 17. Je kunt je als dubbel opgeven, daarbij geldt de hoogste ranking; je kunt je ook alleen opgeven, waarbij wij proberen een partner voor je te vinden. Wij zouden het erg leuk vinden als nieuwe leden of leden die nog maar net zijn begonnen met tennissen, zich op zouden geven, want zo leer je andere leden kennen en je leert de regels sneller tijdens het spel en het is nog leuk en gezellig ook.
 18. We laten de laddercompetitie doorgaan, als er zich per poule tenminste 6 koppels hebben aangemeld.
 19. Er wordt geladderd van juli t/m december 2020