Archief Amelte met gearchiveerde artikelen "in de schijnwerper"

Het was in het jaar 2006. Allerlei sporten beoefend. Maar ja, wat dan? Opeens weet ik het. Ja, ik ga tennissen. Lijkt me wel wat. Niet zo moeilijk toch?! Gewoon een bal over het net slaan en binnen de lijnen houden. Dat moet lukken. Makkelijk zat.

Verdient ze het om in de schijnwerper te staan? Dan zeg ik volmondig “ja “. Geweldig zoals zij zich heeft ingezet voor de vereniging. Haar naam mag daarom wel met hoofdletters worden geschreven. Juist, RIA GRINGHUIS.

 

Ja, ja, het is gelukt. We mogen trots zijn op die 5 tennissers, die met volle overgave in de Voorjaarscompetitie hun talenten hebben laten zien.

 

“Als je eens zin hebt om langs te komen voor een kopje koffie, dan zou ik dat wel gezellig vinden.”  Wie is die gastvrije dame? Juist, Gé Kiers. Altijd aardig, sociaal, vriendelijk,  zorgzaam, bescheiden, behulpzaam en prettig in de omgang.

 

Ik moet het even kwijt. Echt, ik loop er al heel lang mee rond, maar nu is het moment daar om mijn hart te luchten. Beter voor mij, beter voor mijn gezondheid. Ik wil het er toch even over hebben. Over de voorjaarscompetitie. Voorjaarscompetitie? Ja, ja, dat mag toch wel.

Binnen de vereniging is men het afgelopen half jaar naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe voorzitter. Niet zo gemakkelijk om een capabel persoon te vinden, die de toch absoluut niet eenvoudige taak krijgt het leiderschap op zich te nemen. Wie, o wie kan en wil dat gaan doen.


Een dronk uitbrengen op het spel van Janny Verdonkl!

 

IN  DE  SCHIJNWERPER: JOOP WELLEN 

Jammer, heel jammer, dat onze voorzitter in januari na 9 jaar stopt. Een voortreffelijke leider, die er na al die jaren een punt achter zet. Ook wel begrijpelijk, dat Joop Wellen het nu wel welletjes vindt. Maar wat heeft hij veel betekend voor de vereniging!  Veel waardering mogen we voor hem hebben.


De Eeuwige Tweede. Eeuwig zonde? Nee, een prestatie van formaat!

Ze wilde niet in de belangstelling staan, op de voorgrond treden. Als je haar vroeg of ze geïnterviewd wilde worden, dan antwoordde ze heel resoluut : “ Nee, dat wil ik niet.” Niet over te halen. Maar wel een dame, die heel veel deed voor de vereniging.

Voorgeschiedenis van het tennis

De bakermat van het tennis is Frankrijk. Ontstaan uit het balspel jeu de paume (=handpalm).
In de Middeleeuwen moest de service aangekondigd worden: het Franse tenez (=houd ‘m) werd in het Engels verbasterd tot  tennis (ca. 1400). Ziehier in het kort een beschrijving van het ontstaan van het tennis.