De Eeuwige Tweede. Eeuwig zonde? Nee, een prestatie van formaat!

Op de foto van links naar rechts: René, Gerard, Ben, Roelof, Wolter, Klaas. Niet op de foto: Renk.

 

Tja, verdienen ze het wel om in de schijnwerper te staan? Na enig denkwerk zeg ik volmondig “ja “. En waarom? Nou, is het geen geweldige prestatie om de laatste 4 jaar steeds als tweede te eindigen in de voorjaarscompetitie? Dat is iets wat ook nu weer mooi gelukt is. Daar moest de ploeg wel het nodige voor doen. Er waren namelijk momenten, dat het kampioenschap in zicht was, maar nog net op tijd, zo tegen het einde van de competitie, wist het team het tij te keren. Gewoon wat partijtjes verliezen en waarachtig, de tweede plaats werd uiteindelijk bemachtigd. Knap! Natuurlijk wel even - of het geen moeite kostte –het kampioensteam uit Dwingeloo verslaan. Dus eigenlijk ……… Nou ja, laat maar.

Maar wie zijn dan wel die mannen die zo berekenend te werk gaan? Allereerst even de naam van Klaas Haverkamp. Voor aanvang van de voorjaarscompetitie nog uitgebreid vertellend, dat het kampioenschap behaald zou worden, maar gelukkig bracht teamspeler Roelof Koning, die na afloop van de wedstrijden altijd voor de hapjes zorgde, hem tot andere gedachten. “Nee Klaas, geen gezeur, gewoon weer tweede worden. Dat is mooi zat, man.” Klaas knikte braaf en heeft zich daarna prima aan de opdracht gehouden. Klaas, een echter teamspeler. Die kun je er bij hebben!

We mogen Gerard Visker niet vergeten. Heel goed, dat hij de trainingsavonden aan zich voorbij liet gaan. Ja, ja, als ie wel was gekomen, tja, dan zou het moeilijk zijn geworden om geen kampioen te worden. Nogmaals Gerard, heel goed!

En dan René Los. Als je 6 van zulke spelers in je team hebt, dan kan het niet anders, dan word je gewoon kampioen. Hij had een 100% score. Maar ja, we hebben maar 1 René, geen zes.

Wel hebben we ene Renk Stienstra in de groep ( helaas ontbreekt hij op de foto) Renk had toch wel wat moeite met de tweede plaats. Balde er lustig op los, maar ja, het teambelang staat voorop. Dus naast winstpartijen ook wat verliespartijen. Maar in Vries was het voor hem een hele eer om tegen Ron Jans, trainer van PEC Zwolle, te tennissen. Dat pak je Renk niet meer af!

Die tweede plaats hebben we ook te danken aan onze Ben Suurmeijer, captain van het team . En het mag gezegd en geschreven worden. Hij is niet alleen de captain, maar hij verdient het ook om captain te zijn! Uiterst positief, stimulerend, inspirerend. Bovendien verzendt hij altijd keurig netjes de ene mail na de andere. Top! Tenslotte moet iedereen op de hoogte gehouden worden van het tennisgebeuren. Bedankt, Ben! Trouwens, Astrid, de vrouw van Ben, heeft even een foto van het team gemaakt en dat is prima gelukt.

Er is nog één persoon die we niet mogen vergeten. Weliswaar niet meer actief, maar in het verleden een waardevolle kracht en jarenlang een betrokken captain van het team. Juist, Wolter Feiken. Wolter, nog bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan, hebt betekend. O ja, dat is waar ook. Wolter vond het ook geweldig om tweede te worden. Hij bracht dat altijd keurig over naar de anderen. Hoe deed hij dat? Nou gewoon. Hij zei dan :”Ik heb slecht nieuws. We staan bovenaan. Maar als we kampioen worden dan moeten we, met de nadruk op “moeten we“ promoveren. Een hogere klasse is niks voor ons. Dus je weet wat je moet doen.” Hij keek dan de kring rond en tja, je moet natuurlijk doen wat een captain zegt. Op tijd “ja knikken” en “nee schudden”. Dus in die tijd ook al tweede!

Tenslotte nog even dit. Wat doen we volgend jaar? Moeten we dan toch maar eens voor de titel, voor het kampioenschap gaan? Offe….. toch maar weer tw….? Ik durf het niet meer te schrijven. Afwachten maar. Genoeg geschreven.

Klááááááááááááááááááááááááááááááár.

Roelof Koning.