Binnen de vereniging is men het afgelopen half jaar naarstig op zoek gegaan naar een nieuwe voorzitter. Niet zo gemakkelijk om een capabel persoon te vinden, die de toch absoluut niet eenvoudige taak krijgt het leiderschap op zich te nemen. Wie, o wie kan en wil dat gaan doen.

Een daadkrachtig iemand met organisatorische kwaliteiten en een heldere visie met een no-nonsense uitstraling voor de komende jaren.
Maar gelukkig, het is gelukt en een hartelijk welkom is op z`n plaats. Even voorstellen? Juist, ARJEN VAN DER MEER (66), jurist in het dagelijks leven en woonachtig op enkele honderden meters afstand van ons mooie tennispark. Een aimabele man, vriendelijk en gemakkelijk in de omgang en gericht op samenwerking. Bovendien iemand met veel bestuurlijke ervaring. Onder anderen als voorzitter van “It Fryske Gea”, een provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân.

Op de jaarlijkse ledenvergadering (21 januari) wordt hij unaniem gekozen tot voorzitter. Geen tegenkandidaten. Dan verschijnt er een glimlach op zijn gezicht. Op een humoristische wijze reageert hij op zijn benoeming, waarbij hij meteen de lachers op zijn hand krijgt. “Jammer, nou zit ik er aan vast.”  Een leuke binnenkomer. Maar vervolgens heel serieus: “ Ik ben blij met het in mij gestelde vertrouwen. Ik hoop, dat ik de hoge verwachtingen kan waarmaken.”

Op de vraag of hij er lang over moest nadenken om het voorzitterschap te aanvaarden antwoordt hij : “Nee hoor. Ik wilde het meteen doen. Ik had geen twijfels. Bovendien heb ik goede gesprekken gehad met een aantal bestuursleden. Er is uitvoerig met mij gesproken.”

Zelf is Arjen z`n hele leven sportief bezig geweest. In een ver verleden heeft hij gevolleybald en badminton gespeeld. En na een korte stilte : “ Ik zit ook veel op de racefiets. Elk jaar rijd ik ongeveer 5000 km.” Er aan toe voegend : “ Dat is echt niet zo veel. Dat is elke week zo`n 100 km. Natuurlijk  tennis ik ook nog regelmatig.”
 

De afgelopen tijd kwam hij ook zo nu en dan met zijn trouwe viervoeter naar het tennispark om te kijken naar de verrichtingen van spelers/ speelsters, maar misschien ook wel om even de sfeer te proeven.

Tot slot wensen we Arjen heel veel plezier als voorzitter van onze fijne tennisvereniging.

 Klááááááááááááááááááááááááááááár.

 Roelof Koning.