Opening park Amelte na renovatie groots gevierd.

 

Vrijdag 20 april 2018 is de opening van het geheel gerenoveerde tennispark Amelte op grootse wijze gevierd. Tegen half zes druppelden de eerste gasten al binnen die niets wilden missen van de officiële opening en natuurlijk de daarbij behorende versnaperingen. Om zes uur mocht de bar open en werden alle aanwezigen gefêteerd op een glas feestelijke bubbels.

Het is een winterseizoen geweest waar in eerste instantie zeer voortvarend met de werkzaamheden kon worden begonnen, en er werd om in sporttermen te blijven dan ook direct een voorsprong genomen. Alles leek op tijd te kunnen worden gerealiseerd, totdat op het moment dat niemand het meer verwachtte de winter toch nog ineens toesloeg. Paniek alom. Komen de banen wel klaar voor het begin van de competitie? In allerijl de contacten met bevriende verenigingen maar weer aangehaald om te kijken wat de uitwijk mogelijkheden waren. Uiteindelijk viel het allemaal nog mee. De NAM banen (waarvoor dank NAM vrienden) werden met vereende vrijwillige krachten in topconditie gebracht zodat daar een begin met de competitie kon worden gemaakt. En één team kon de eerste dag terecht bij onze sportvrienden in Rolde (ook jullie bedankt voor je sportieve medewerking). Een week later waren onze eigen nieuwe smashcourt banen ook zover gereed dat er competitie op kon worden gespeeld. De laatste werkzaamheden die dat mogelijk maakten hebben de voorzitter de nodige zweetdruppels gekost, maar het is allemaal gelukt.

Ja en als er zoveel inspanning is gepleegd en het resultaat is een prachtig nieuw park waar we weer een zeer lange tijd mee toe kunnen, dan is er natuurlijk alle reden om dat te vieren. Met een geheven glas en een aantal toespraken van respectievelijk Mariëtte, Joop, Kasper en tenslotte Albert Smit onze (nog) wethouder sportzaken, mocht laatstgenoemde met het in werking stellen van het ballen kanon de banen officieel openen. Na een aantal consumpties met en zonder alcohol, een aantal heerlijke en goed verzorgde hapjes, kon het openings- tulpen toernooi onder de bezielende leiding van Nico Miojo beginnen.

Allen die hun bijdrage hebben geleverd aan het verbluffende resultaat hartelijk dank, en aan alle leden van de beide verenigingen, heel veel tennisplezier voor de komende jaren.