Amelte

In Assen-Oost, verscholen achter prachtige beuken, ligt het tennispark Amelte. Het clubgebouw ligt achter het witgeschilderde woonhuis uit omstreeks 1860.

                                                                          
Twee tennisverenigingen bespelen de zeven velden van het park. Tennisvereniging Amelte heeft met ingang van het seizoen 2018 de beschikking over een drietal smash court banen, de Nam ontspanningsverening heeft vier gravelbanen.                                                                                                                                        
                                     
De tennisvereniging Amelte is opgericht op 16 april 1946. Het tennispark Amelte is eigendom van de gemeente Assen.

Op een SmashCourt tennisbaan heeft de tennisser een goede grip en het glijden en keren gaat moeiteloos. De verminderde kans op overbelasting van enkels en knieën is een bijkomend voordeel. Als zeer positief wordt het balgedrag ervaren, onder andere de balstuit en -snelheid. Een groot pluspunt is dat de speeleigenschappen van SmashCourt het gehele jaar door gelijk blijven.

SmashCourt ITF gecertificeerd

SmashCourt is een Pace 2 gecertificeerde tennisbaan en staat op de lijst van door de ITF geclassificeerde tennis oppervlakken. De ITF certificering is ontwikkeld om informatie te geven over het type en snelheid van een tennisbaan.

Het weer heeft geen effect op SmashCourt. Tennissers kunnen onder nagenoeg alle weersomstandigheden spelen. De stofvorming en verwaaiing is minimaal. Zelfs bij langdurige droogte is beregening niet noodzakelijk. De constructie van de stabiliteitsmat zorgt voor een goede waterdoorlaatbaarheid. 

 

Op het park is een oefenkooi aanwezig. Het clubhuis beschikt over uitstekende kleedkamers met bijbehorende voorzieningen. Het verwarmd terras kijkt mooi uit op de tennisbanen.

 

De gravelvelden van de NAM zijn 's winters niet bespeelbaar. Er zijn afspraken tussen beide verenigingen om gedurende het speelseizoen onder bepaalde voorwaarden gebruik te maken van elkaars banen.

Het ledenbestand van Amelte is stabiel. Laagdrempeligheid, goede sfeer, sociale contacten en ontmoeting zijn het allerbelangrijkste.
Het contributiebedrag is zeer aantrekkelijk: 80 euro voor volwassenen en 35 euro voor junioren per seizoen.

Het recreatieve aspect scoort hoog in de club, maar elk jaar doen er bij de competitie gemiddeld 14 teams mee in KNLTB-verband. Verder is er professionele training aanwezig en zijn er gemiddeld vier ochtend- en avondtossmogelijkheden.
Veel actieve vrijwilligers zorgen ervoor dat de competitie, clubkampioenschappen, de recreatiemogelijkheden, jeugdafdeling, kantine-, parkbeheer en nieuwsbrief c.q. website op rolletjes lopen.

Vooral voor nieuwe leden zijn de tossmogelijkheden interessant om spelers en speelsterktes te verkennen.
Er zijn parkkampioenschappen, en er worden toernooien met NAM georganiseerd.